Gå direkt till innehåll

Ämnen: Infrastruktur, kommunikation

Foed Meliane, Widriksson Logistik och Per Hansson, PostNord TPL i nytt samarbete

Widriksson vinner transportuppdrag för PostNord TPL

Widriksson Logistik har tecknat uppdragsavtal med PostNord TPL om leveranser av apoteksvaror i regionerna Skåne, Stockholm samt Uppsala och Gävle. Leveranserna ställer höga krav på korrekt temperatur, bevakning och spårbarhet genom hela leveranskedjan.

Widriksson distribuerar elartiklar och energiteknik åt Rexel i Stockholm och Göteborg.

Rexel förlänger avtal med Widriksson Logistik igen

Elgrossisten Rexel Sverige har valt att återigen förnya samarbetet med Widriksson Logistik för distribution av elartiklar och energiteknik i Stockholm och Göteborg. Precis som tidigare är alla transporter fossilfria, och nu vässas också kraven på leveransprecision för att ge slutkunderna ännu bättre service.

Samtliga leveranser för IKEA Sverige i Uddevalla blir fossilfria, bland annat med elfordon.

Widriksson utökar IKEA-samarbetet med nytt uppdrag

Widriksson expanderar i nya områden genom utökat uppdrag för IKEA Sverige. Det nya uppdraget gäller transporter för IKEA Sverige i Uddevalla och innefattar hemleveranser med både trottoarleveranser och inbärning. Samtliga leveranser blir fossilfria, bland annat med elfordon.

Shypings TMS-plattform är ett heltäckande logistik- och transportsystem.

Shyping blir nytt bolag i Tempcon Group

Widrikssons affärsområde Shyping blir från den 1 januari 2024 ett eget bolag inom Tempcon Group. Bolagiseringen är ett led i den fortsatta utvecklingen av Shypings digitala TMS-plattform och övriga tjänster inom områden som digitalisering, analys av logistikprocesser och effektivisering av komplex logistik.

Widrikssons leveransplattform Shyping ger transportköpare, distributörer och slutkunder möjlighet att följa leveranserna i realtid.

Widrikssons leveransplattform byter namn till Shyping

Widriksson Logistiks digitala affärsområde Widrik Digital Solutions och Widrikssons leveransplattform WDDP byter namn till Shyping. Namnbytet görs för att tydligare spegla kombinationen av logistikexpertis och mjukvaruutveckling för att optimera logistikprocesser för stora och små företag.

Widriksson Logistik installerar snabbladdare i Västberga

Widriksson Logistik installerar snabbladdare i Västberga

Nu installerar Widriksson Logistik snabbladdare för elfordon vid sin terminal i Västberga i Stockholm. Det görs för att säkerställa fungerande laddinfrastruktur för sin fortsatta satsning på elfordon. Laddstationen kommer också att vara öppen för publik laddning för företag och privatpersoner.

Christel Grip från Widriksson Logistik och Hanna B Broman från IKEA Sverige med de första elfordonen som sätts in för last mile-distribution i Stockholm.

Widriksson elektrifierar distribution från IKEA i Stockholm

Med nya elfordon kommer Widriksson Logistik elektrifiera delar av IKEA Sveriges flöde för last mile-distribution i Stockholm. Lätta lastbilar med 100 procent eldrift sätts nu in för distribution från IKEA:s varuhus i Kungens Kurva samt för e-handelsleveranser i södra Storstockholm. Widriksson blir därmed också den första logistikpartnern med IKEA-märkta bilar i Sverige.

Benny Nordebrink är ny Produktionschef på Widriksson Logistik

Widriksson Logistik rekryterar ny produktionschef – utökar ledningsgruppen

Benny Nordebrink är ny produktionschef på Widriksson Logistik. Benny har gedigen erfarenhet från liknande tjänster inom olika branscher, och på Widriksson får han en central roll i att driva den operativa verksamheten framåt. Benny kommer att ingå i ledningsgruppen på Widriksson.

Daniel Bucht, ny CFO på Widriksson Logistik

Ny CFO på Widriksson

Daniel Bucht är ny CFO på Widriksson Logistik. Han efterträder Martin Lejontand som haft rollen i 4 år och nu går vidare till egen verksamhet. Daniel Bucht blir del av ledningsgruppen på Widriksson.

Foed Meliane har utsetts av styrelsen till ny vd på Widriksson Logistik

Ny vd på Widriksson Logistik

Foed Meliane har utsetts till ny vd på Widriksson. Han har fram till nu varit försäljningschef och efterträder Johan Nyblom som övergår till att arbeta med strategisk affärsutveckling i ägarkoncernen Tempcon.

Widriksson Logistik satsar på trafiksäkerhet och arbetsmiljö genom ny distributionsbil från Mercedes-Benz.

Widriksson Logistik satsar på unik citylastbil

Widriksson Logistik fortsätter att utveckla sitt utbud av fordon, nu med en helt ny höj- och sänkbar distributionsbil från Mercedes-Benz. Den unika utformningen bidrar till bättre arbetsmiljö och ökad trafiksäkerhet, bland annat genom extra stora rutor, kameror och radarsystem.

Med en effektiv ruttplanering skapas mer effektiva transporter

Ny ruttplaneringsfunktion skapar mer effektiva transporter

Widrikssons leveransplattform, WDDP, får nu en ny ruttplaneringsfunktion som gör det möjligt att planera, ändra och spåra leveranser av gods i en och samma plattform, något som bidrar till effektivare transporter. Ruttplaneringsfunktionen möter dagens höga krav på flexibilitet och realtidsanpassning som är nödvändiga för effektiva transporter, inte minst för leveranser i stadsmiljöer.

Widrikssons arbete med livsmedelssäkerhet och vägtrafiksäkerhet är certifierat enligt standarderna ISO 22000 och ISO 39001.

Widriksson certifieras för trafiksäkerhet och livsmedelssäkerhet

Widriksson Logistik har tilldelats ISO-certifikat för sitt arbete med trafiksäkerhet och livsmedelssäkerhet. Widriksson är sedan 2005 certifierade för Kvalitet enligt ISO 9001 och Miljö enligt ISO 14001 och ledningssystemet har löpande utvecklats till ett effektivt verktyg för överblick och kontroll i verksamheten. I samband med de nya certifieringarna inkluderas Widriksson i Tempcon Groups lednin

I det utökade uppdraget ingår omlastning på Widrikssons terminal i Västberga.

Widriksson Logistik börjar köra hemleveranser för BSH Home Appliances

Widriksson Logistik får utökat uppdrag för BSH Home Appliances, med varumärken som Bosch, Siemens, Neff och Gaggenau. Transporterna avser vitvaror och hushållsapparater till byggarbetsplatser och privatpersoner och innebär fler val och bättre service för mottagarna.

Biogasfordon bidrar till att minska utsläppen för Widriksson Logistik.

Solceller och klimatsmarta fordon minskar utsläppen för Widriksson Logistik

Widriksson Logistiks mål är att uppnå klimatneutralitet inom en treårsperiod och klimatpositiva 2030. Året som gick togs viktiga steg på vägen, bland annat satsning på solceller och fler biogasfordon. Företagets elbilar fick också märkningen Bra Miljöval. Detta är delar av innehållet i Widrikssons nya hållbarhetsrapport.

Genom att skanna RFID-chippet kopplas chipet med kollinummer eller ordernummer.

Widriksson testar nästa generations automatiserade logistikflöde

Teknikutvecklingen inom logistik och distribution går snabbt framåt. Just nu genomför Widriksson pilotprojektet ”Connected Goods” där RFID-teknik används för exakt och automatisk spårning av gods. Projektet genomförs av Widriksson tillsammans med Södertörnskommunerna och mjukvaruföretaget Logtrade.

Widriksson Logistik har fått förnyat förtroende att hantera Textilias tvättleveranser.

Textilia förlänger och utökar avtal med Widriksson Logistik

Widriksson Logistik har fått förnyat förtroende att hantera Textilias tvättleveranser i Stockholm och numer även leveranser i Göteborg. Textilia är Sveriges största leverantör av textilservice inom vård och omsorg, och ställer höga krav på effektiv och miljövänlig logistik.

Widriksson och Rexel förnyar och utvecklar samarbetet.

Widriksson och elgrossisten Rexel förnyar och utvecklar sitt samarbete

Elgrossisten Rexel Sverige har valt att förnya och utöka sitt samarbete med Widriksson Logistik för sin distribution av elartiklar och energiteknik i Storstockholm, och numera även i Göteborg. Genom det nya avtalet tar Rexel kliv mot ytterligare digitalisering, spårbarhet och service mot slutkunden. Uppdraget är värt närmare 30 MSEK per år och innebär cirka 10 nya arbetstillfällen i Göteborg.

Visa mer

Vi erbjuder hållbara transportlösningar

Widriksson Logistik är ett ledande företag inom last mile-logistik i Stockholm och Göteborg. Företaget erbjuder skräddarsydda logistiklösningar med fokus på hållbarhet och har även ett eget affärsområde för utveckling av innovativa techlösningar. Varje dag hanteras tusentals tidskänsliga leveranser i storstadsområden, med krav på temperaturhållning och varsam hantering. Samtliga fordon körs på fossilfria bränslen såsom el, biogas och HVO. Sedan 2021 är Widriksson en del av Tempcon Group. För mer information besök widrik.se.

Widriksson Logistik AB

Västberga Allé 61
12630 Hägersten
Sverige